رئیس محترم جمهوری در دومین سفر استانی دولت به قم به اصطلاح یک سری مسائل پشت پرده را افشا کردند که در کشور باندهای قوی فساد اقتصادی حضور دارند و خون مردم را می مکند و فلان و بهمان …!
جناب آقای رئیس جمهور طرح این موضوع از دو صورت خارج نیست
۱. اگر بپذیریم که در آستانه چهارمین سال ریاست جمهوری شما، هنوز هم این باندها با همین قدرت ابتدای کارتان فعالند وحتی قوی تر شده اند پس باید پذیرفت که دولت شما نتوانسته است از اهرمهای قدرت خود به نفع مردم و نظام استفاده کند ، لذا در اداره کشور توان لازم را نداشته است در حالیکه در واگذاری قدرت به شما کوتاهی نشده و بویژه که سینه چاکان نظام به شما امید بسته بودند و شما را همراهی کردند.
۲. کار شما یک نوع فرافکنی است زیرا سیاست های غلط دولت است که مشکلات عدیده اقتصادی را بوجود آورده پس باید دولت اول خود را اصلاح کند. بر همگان واضح است که هرگاه دولت شما تصمیمی در عرصه اقتصاد کشور گرفته است اوضاع اقتصادی بدتر شده است.
می گویند طلبه ای تازه کار به منبر رفت تا خطبه ای بخواند و مردم را موعظه کند، ضمنا تمایل داشت از سبک خطیب معروف مرحوم فلسفی استفاده کند اما تا بسم ا… را گفت بقیه مطلب از یادش رفت، دقایقی گذشت و او همچنان هیچ حرفی نمی توانست بزند، استادش که در جلسه حضور داشت بلند شد و در گوشی به او گفت فلانی حرف که نمی توانی بزنی از منبر که می توانی پایین بیایی!
جناب آقای رئیس جمهور اکنون که به این نتیجه رسیده اید که کاری در این عرصه نمی توانید انجام دهید بهتر نیست که با وعده وعیدهای بی اساس بیش از این مردم را دچار سرگردانی نکنید!؟
حالا که هر نوع سیاستی را آزمایش کرده اید بگذارید عرضه و تقاضا کار خود را بکند که در این صورت تولید آنچه مورد نیاز است بالا خواهد رفت و ثانیا با پولهای هنگفت نفت فعلا کمبودها را از طریق واردات جبران کنید و تصمیمات مهم اقتصادی را برای دولت های بعد بگذارید!
اگر این پیشنهاد را مناسب نمی دانید استدعا می شود که سیاست و خط و مشی اقتصادی دولت خود را روشن کنید که آیا عربی – اسلامی است ومثلا به سبک دولت سعودی است که فقط پول نفت را تقسیم کنیم و هیچ کس کار نکند، اعتراض هم نکند!
آیا سیاست اقتصادی دولت شما سوسیالیستی – کمونیستی است که فرض بر حقوق برابر باشد و به دنبال یکنواختی باشیم؟ آیا سرمایه داری و کاپیتالیستی است که هر کس هر چه می تواند جمع کند! که البته در موارد متعدد مشاهده می شود حکومت شما نوعی حکومت رئیس جمهور محور است و جنابعالی نقش فرمانده را داشته و دیگران باید چشم و گوش بسته اطاعت کنند. در صورت روشن شدن خط مشی ها، مردم هم تصمیم خود را بهتر خواهند گرفت.
آقای رئیس جمهور مطمئن باشید که با این سبک و سیاست کار به جایی نمی رسد. معاون محترم اول جنابعالی در حاشیه جلسه پر ماجرای تودیع ومعارفه وزیر اقتصادتان اعلام کردند تورم بهایی است که برای رفع مشکل بیکاری می پردازیم که صد البته اول این هزینه را دولت نمی پردازد و ملت بیچاره زیر آن له می شوند و ثانیا چه کسی نمی داند که مشکل بیکاری هم حل نشده است و فقط خواسته ایم ابرو را اصلاح کنیم که متاسفانه چشم را نیز کور کردیم.
در پایان ضمن آرزوی سربلندی ایران دو نکته را یاد آوری شویم:
– درست است که آرزو بر جوانان عیب نیست و آرمانگرایی و بلند پروایی خوبست اما کمی هم به واقعیت های عینی کشور و رسالتهای اصلی دولت در قبال ملت توجه کنید. تغییر مدیریت جهشی فعلا پیشکش باشد.
– اگر تلاش شما صرفا برای رای آوردن در دوره بعدی می باشد که در جایگاه یک رئیس جمهور این هدف خیلی کوچک و سطحی است.
دکتر محمد حسن هجرتی
نامه گناباد – شماره ی ۱۵۹ – مورخ 87/02/14