تالیفات

برخی از کتب منتشرشده

1- جغرافیا و توسعه روستایی – تهران : انشارات آبا ، ۱۳۷۹

اين كتاب اولين اثر علمي و آكادميك دكتر هجرتي است كه در 250 صفحه تدوين و با نقشه ها، نمودارها و جداول متعددي تكميل شده است. اين كتاب از دو جهت مورد استقبال شديد خوانندگان گنابادی آن قرار گرفت، اول آنكه اثري كامل در زمينه تئوري ها و نظريه هاي جغرافيا و توسعه روستايي بوده و دوم آنكه در رابطه با منطقه گناباد است. اين كتاب در 7 فصل تدوين شده و به لحاظ جغرافيايي،‌ اقتصادي، جمعيتي و نگاه توسعه مدارانه حائز اهميت مي باشد.

2- علم و عالم از دیدگاه امام علی (ع) در نهج البلاغه – تهران : آبا، ۱۳۷۹

اين كتاب كوچك كه تعداد صفحات و تعداد موضوعات آن برابر سالهاي عمر امام علي (ع) است در برگيرنده تمامي مطالبي است كه در خصوص علم و عالم و دانش و دانش پژوهي و دانشمندان و دانشجويان در نهج البلاغه شريف آمده است.

3- دنیا از دیدگاه امام علی (ع) در نهج البلاغه – تهران: آسمان آبی، ۱۳۷۹

اين كتاب كوچك شامل تمامي مطالبي است كه در كتاب گرانقدر نهج البلاغه در رابطه با دنيا وجنبه هاي مختلف آن مطرح شده است. اين اثر به فارسي روان و فاقد متن عربي است ليكن با ارجاعات لازم به متن نهج البلاغه است و از جهت رواني و شيوايي نثر آن مورد استفاده همگان بويژه دانش آموزان مي باشد.

4- نظام اجتماعی و اقتصادی از دیدگاه امام علی (ع) در نهج البلاغه – تهران : آسمان آبی، ۱۳۷۹

اين كتاب شامل 37 موضوع اجتماعي و اقتصادي از نهج البلاغه است كه در برگيرنده ديدگاههاي اجتماعي ـ اقتصادي ـ اميرالمؤمنين علي (ع) در لابلاي خطبه ها،‌نامه ها و كلمات قصار نهج البلاغه مي باشد. با توجه به اهميت مسائل اجتماعي ـ اقتصادي در دوران ما، مطالعه اين كتاب به همه دست اندركاران امور اقتصادي ـ اجتماعي و سياسي و بويژه مديران توصيه مي شود.

5- اخلاق و حقوق متقابل از دیدگاه امام علی (ع) در نهج البلاغه – تهران:  آسمان آبی ، ۱۳۷۹

اين كتاب در سه فصل اصلي شامل آداب معاشرت،‌ حقوق متقابل و محاسن اخلاق تدوين شده و در برگيرنده فرمايشات امام علي (ع) در خصوص مسائل ياد شده و بدون هيچگونه توضيح و تفسير می باشد. مباحث اخلاقي اين كتاب در 64 مبحث اخلاقي تدوين شده است.

6- شخصیت امام علی (ع) از زبان امام علی در نهج البلاغه – تهران : آسمان آبی، ۱۳۷۹

اين كتاب كه در 80 صفحه تدوين شده است يكصد و نود مورد از فرمايشات امام علي را كه به نحوي در رابطه با معرفي خودشان مي باشد در برگرفته است. اين اثر كه با نثر روان تدوين شده در رابطه با شناخت امام علي (ع) جزو مستندترين منابع است زيرا مستقيماً از نهج البلاغه و از مجموعه فرمايشات خود ايشان استخراج شده است.

7- بر بلندی گناباد از فراز دانشگاه : گزارش عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی ، ۱۳۸۶

اين كتابچه در واقع خاطرات دكتر هجرتي در دوره رياست دانشگاه آزاد اسلامي واحد گناباد و شرح فعاليتهاي عمراني ـ آموزشي و غيره دانشگاه را در بر دارد و معرفي نسبتاً كاملي از دانشگاه آزاد گناباد و عملكرد 22 ساله آن تا زمان تدوين كتاب است، در اين كتاب بويژه در فصول اول آن از قلمي جذاب استفاده شده تا در خواننده رغبت بيشتري براي مطالعه ايجاد كند. اين كتاب كوچك در 75 صفحه تدوين و مورد استفاده قرار گرفته است.

8- گناباد از فرود تا فردا:

اين اثر 300 صفحه اي كه در برگيرنده مطالبي در رابطه با تاريخ و جغرافياي گناباد، تاريخ آموزش و آموزش عالي گناباد، مسائل اجتماعي و اقتصادي و همچنين قابليتهاي توسعه گناباد است، از جمله آثار جامع در خصوص شهرستان گناباد تا قبل از ارتقاء بجستان به شهرستان به شمار مي رود. علاوه بر مطالب گفته شده مونوگرافي مختصري از همه روستاها و آباديهاي داراي سكنه شهرستان گناباد در اين كتاب آمده است و از اين جهت كه تمامي سكونتگاه هاي جمعيتي گناباد را معرفي نموده منحصر به فرد مي باشد.

برخي از مقاله هاي علمي

1- استفاده از توانهاي محيطي در برنامه ريزي ناحيه اي – 74_1373

2- نقش عوامل جغرافيايي در توسعه روستايي – 1378

3- تعيين سلسله مراتب سكونتگاههاي روستائي گناباد بر اساس آناليز تاكسونومي – 1379

4- طرح مطالعاتي شهرك صنايع غذايي گناباد (توسط دكتر محمدحسن هجرتي، سيد سعيد حسيني، مجتبي افشارنيا و علي محمدپور) – 1383

5- توسعه مبتني بر مشاركت و تعاون – 1384

6- تجزيه و تحليل وضعيت درون سيستمي و برون سيستمي دانشگاه آزاداسلامي واحد گناباد – 1385

7- امكان سنجي استقرار بهينه سكونتگاههاي روستايي

8- قابليتهاي محيطي و انساني گناباد براي كار آفريني، سرمايه گذاري و توسعه – 1386

9- بررسی آسایش اقلیمی خراسان برای گردشگری – 1390

و …